Úvod

30.06.2010 09:13

 

Pamatujete si určitě, jak jste se vy sami, nebo jiné děti, hlavně kluci, pokoušeli,  zvlášť na jaře, uplácat různé stavby, bunkry, pevnosti, domky z bláta. Je to poměrně tvárný, snadno a v dostatečném množství, všude okolo vody dostupný materiál. Také přilnavý k čemukoliv, což je na malých stavebnících vidět.

Ze stavebního hlediska má i pár podstatných nectností. Roztéká se, každou chvíli spadne zeď, pořád něco někam utíká a padá. Stačí trochu nepříznivých podmínek, hustší dešť nebo připalující slunce, stavba se rozmočí, rozeschne a zhroutí. Nebo ji nějaký zlomyslník, kterému vadí,  snadno poškodí nebo i zbourá. V blátě se skrývá i mnoho parazitů, bacilů, nečistot, splašků, jiných nepatřičností a výdobytků pokroku. Jako něco trvalého, pohodlného a zdraví prospěšného tahle stavba není nic moc. Většina těchto stavebníků, s tím, jak dospívá a dostává rozum, hledá a přechází k jiným, pořádným stavebním materiálům a technologiím.

 

Zůstává záhadou, proč se valná většina lidí také časem nepoučí. Při budování něčeho pro ně tak důležitého, jako je jejich vlastní život. Nedospějí, nedostanou rozum. Každý z nich touží po pevně postaveném, bezpečném, hezkém, příjemném, šťastném životě, ale přitom ho neustále lepí z duchovní obdoby zaneřáděného bláta.  Pořád opravují, záplatují, kynoží se, shání další bahno a ono to neustále padá, roztéká se, drolí - nedrží pohromadě. K takové stavbě může přijít kdokoliv si zamane a jen do ní silněji strčit ,aby se porušila nebo spadla. Preventivně pak každý na každého, kdo se přiblíží, vrčí, hrozí, nadává, tváří se výhružně a odpudivě, napadá, pouští hrůzu, staví ploty a pasti. A stěžuje si na špatné mezilidské vztahy.

Jsou utahaní, nespokojení, vzteklí, arogantní a - nešťastní a nemocní. Až jim nakonec dojdou síly, verva, chuť a celé se to zhroutí. A kde nic, tu nic, jen hromada promarněného času. Který nelze recyklovat, vrátit nebo dostat jiný.

 

Proč se tak urputně držíme a věříme tomu, že tohle duchovní bláto je tím jediným a nejlepším stavebním materiálem pro náš život? Kdo nám to už od útlého dětství zasouval a pořád zasouvá do hlavy? Proč, za jakým účelem? Jak a kde najít a dostat nějaký jiný, kvalitní a pevný materiál a změnit to?

 

Zde najdete velkou část odpovědí. Objevíte obrovské zmatení pravých významů pojmů a hodnot. Jak je zde, v této společnosti, vše doslova postavené vzhůru nohama, falešné a samá náhražka. Také, že to stavění z bláta je záměrné. Abyste žili v obavách, nejistotě a strachu. Stali se časem nesvobodnými a závislými.

Najdete zde ale především opět sami sebe a svou vnitřní svobodu.

 

"Většina se vždy mýlí" - Murphyho zákon

Vcházíte do duchovního světa! Tedy světa tzv. "nenormálních lidí". Abyste naplno vešli, máte jedinou možnost - stát se také "nenormálními". Nebojte se toho, k svému velkému překvapení velmi brzy zjistíte, že je to s tou "normálností" poněkud jinak. Ostatně jako skoro se vším na tomto světě.

Že se vám budou ostatní smát? Smích je zdravý. Vždyť vy jim vlastně pomáháte! A za čas půjdou za vámi. Komu zbylo trochu zdravého rozumu, nechce zůstat nedobrovolným šílencem. Když konečně vidí  a má reálnou možnost i východisko, jak z toho.

A nesmějte se proto nikdy vy jim! Je to příznakem, že nedobrovolně pomáhají z něčeho hnusného zase oni vám. Kdo jiný jim má odpustit a mít upřímný soucit s jejich stavem než vy? Oni to sami neumí a nikdo jiný v okolí není. Poznání, osvícení není výsada, je to povinnost vůči sobě.

*******************************

Vyhledávání

Kontakt

BARTOŠOVÁ Jitka Pacetluky 87
768 43 Kostelec u Holešova
+420 776 070 840 IČ: 46192026