HLAVNÍ JÍDLA

Čočkové ragú

Suroviny:
3 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 3 mrkve, 3 řapíky celeru, 3 stroužky česneku, 500 g červené čočky, 2 plechovky rajčat, 2 lžíce rajčatového pyré, 2 lžíce sušeného oregána a tymiánu, 3 bobkové listy, 1 l zeleninového vývaru, 500 g špaget, parmazán, sůl
Postup:
Olej rozpálíme ve velké hluboké pánvi, přisypeme cibuli, mrkev, celer a opékáme 15 až 20 minut, aby vše změklo. Na poslední 3 minuty dáme do pánve i česnek. Poté vmívháme čočku, až se obalí tukem, přidáme rajčata z plechovky, pyté, oregáno, tymián, bobkové listy a vývar. Přivedeme k varu, snížíme plamen a necháme 40 - 50 minut probublávat. Čočka by měla změknout a směs zhoustnout. Podle chuti osolíme. Ragú podáváme s klasicky upravenými špagetami, posypané parmazánem.
 

Smažené česnekové špagety

Suroviny:
1 balíček špaget, 1 svazek petrželky, 4 - 5 stroužků česneku, sójovou omáčku, sůl, pepř
Postup:
Špagety uvaříme podle návodu na obalu, pouze dobu vaření zkrátíme asi o 4 minuty, než je doporučeno. Špagety nesmí být měkké. Uvařené je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Česnek oloupeme. Petrželku jemně nasekáme. Špagety rozdělíme na porce a postupně smažíme na pánvi. Rozehřejeme trochu oleje, prolisujeme do něho 1 stroužek česneku, přidáme porci špaget, asi lžíci nasekané petrželky a chvíli smažíme.  Pokud nespěcháme, můžeme si špagety osmažit až dozlatova a dokřupava. Před koncem smažení přidáme trochu sójové omáčky, opepříme a promícháme.
 

Dýňová omáčka k těstovinám

Suroviny:
1/2 dýně Hokkaido nakrájené na kousky, 1 velká cibule nasekaná nadrobno, 250 ml zeleninového vývaru, 1 lžička koření Adžika, 1 velký stroužek česneku, 150 ml šlehačky, muškátový květ, špetka oregana, několik mladých cibulek i s natí, sůl, pepř, olej, máslo
Postup:
Na oleji opečeme cibuli dozlatova, pak přidáme drcený česnek a po dvou minutách i dýni. Zalijeme trochou vývaru a za občasného podlévání vaříme doměkka. Směs pak rozmixujeme, přidáme špetku muškátového květu, oregáno, Adžiku, pepř a sůl podle chuti a nakonec vlijeme šlehačku. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ještě naředit vývarem. Pak omáčku odstavíme a zjemníme lžící studeného másla. Podáváme s těstovinami.
 

Zeleninová koprovka s fazolovými lusky a ztraceným vejcem

Suroviny:
500 ml zeleninového vývaru, 250 ml šlehačky nebo ovesné smetany, 200g očištěné petržele, 200g očištěné cibule, 40g másla,  plné hrsti kopru, 1-2 lžičky citronové šťávy, 4-5 vajec podle počtu porcí
Postup:
Na rozpuštěném másle necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou petržel a za stálého míchání restujeme asi 7 minut. Přidáme vývar a vaříme do změknutí petržele, přibližně 10-15 minut. Následně rozmixujeme, přidáme nakrájený kopr a vlijeme smetanu. Množství zvolíme podle chuti a požadované hustoty. Dochutíme citronem popřípadě trochou cukru a soli dle vlastní chuti. Podáváme se ztraceným vejcem a zelenými fazolkami povařenými zhruba 8 minut v osolené vodě.

 

Barevné rizoto s fazolkami mungo

Suroviny:
100g mungo fazolí, 100g fazolí adzuki, 100g cizrny, 1/2 červené papriky, 1 pórek, 2 žampiony, sůl, tymián, majoránka, bobkový list, olej, 1 hrnek rýže basmati, špetka šafránu, kozí nebo ovčí sýr
Postup:
Všechny luštěniny namočíme den předem s kořením, druhý den propláchneme a dáme vařit s majoránkou a novým kořením. Pozor, je rychle hotovo, ať zbytečně nepřevaříte. Pórek zpěníme na oleji, přidáme žampiony a nakrájenou papriku, dusíme do poloměkka. Přidáme uvařené luštěniny, promícháme a odstavíme. Rýži uvaříme se špetkou šafránu a smícháme se směsí. Můžeme posypat kozím nebo občím sýrem.
 

Králík na zelí

Suroviny:
1 králík, 2 sáčky sterilovaného nebo kysaného zelí, 100g slaniny, 1 lžička soli, 1 lžička kmínu, 1/2 lžičky mletého pepře, 3 stroužky česneku, 1 lžíce polévkového koření
Postup:
Do pekáče vymazaného slaninou dáme zelí i s nálevem, položíme na ně porce králíka, okořeníme je, osolíme, posypeme nadrobno nakrájeným česnekem a zakryjeme na plátky nakrájenou slaninou. Zakryté pečeme v troubě 60 minut při teplotě 170°C.

 

Srbské čufty

Suroviny:
400g hovězího masa, 400g vepřového masa, 500g rajčat, 400g cibule, 2 vejce, 150ml oleje, 1 lžíce másla, 2 krajíce chleba, 1 lžíce strouhanky, 1 lžička mleté červené papriky, pepř
Postup:
Jednu nakrájenou cibuli osmahneme na dvou lžících oleje, přidáme namleté maso a dusíme 5 minut. Sundáme z ohně, osolíme a opepříme, přimícháme namočený chléb a vejce, vše dobře promícháme a ze směsi tvarujeme kuličky, které obalíme strouhankou. Zbylou cibuli nakrájíme na plátky, osmahneme na oleji, přidáme mletou papriku a osolíme. Pak ji dáme do hliněné nádoby, na ni uložíme masové kuličky a přidáme lžíci másla. Navrch položíme plátky rajčat. Nádobu vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 180°C asi jednu hodinu.

 

Indické jehněčí

Suroviny:

250g jehněčího masa z kýty nebo plecka, 90g hladké mouky, 100g másla, 2 cibule, 2 zelená jablka, 1 rajče, 430ml vývaru, 2 lžíce kari, 2 stroužky česneku, 2 lžíce nastrouhané kůry z citronu, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžička hnědého cukru, 2 lžíce kokosové moučky, 2 lžíce rozinek sultánek, 1 lžíce mandlí

Postup:

Jehněčí maso zbavíme přebytečného tuku, nakrájíme na kostky a obalíme v mouce. V hrnci rozpustíme máslo a maso na něm osmahneme ze všech stran dohněda. Maso vyjmeme a dáme stranou. Do hrnce přidáme jablka s cibulí, rajčetem, česnekem a kari kořením. Dusíme 3 minuty a následně slijeme všechem přebytečný tuk. Do hrnce nalijeme vývar, vrýtíme do něj maso, přidáme citronovou kůru a šťávu, cukr, kokosovou moučku a rozinky. Uvedeme do varu , pak oheň zmírníme. Hrnec zakryjeme poklicí a dusíme, až je maso měkké. Do hotového pkrmu zamícháme pražené mandle.

 

 

Sýrový jahelník 

Suroviny:

250 g jáhel, 60 g čerstvé zeleniny (hrášek, kukuřice, mrkev, brokolice - dle chuti a dostupnosti), 100 g parmazánu, 2 lžíce oregána, 3 lžíce olivového oleje, sůl

Postup:

Jáhly vaříme asi 20 minut ve slané vodě. Na závěr, po odpaření vody, přimícháme krájenou zeleninu, nastrouhaný sýr, oregano a olej. Vše promícháme a v zapékací míse pečeme při teplotě 200°C asi 40 minut. Podáváme s kysaným zelím.

 

Jáhly po mexicku

Suroviny:

300 g jáhel, 200 g sójových klíčků, 4 rajčata, 4 cibule, pórek, 4 stroužky česneku, olivový olej, červená paprika, zázvor, sůl, mandle

Postup:

Na oleji podusíme cibuli s pórkem, přidáme nakrájená rajčata a uvařené jáhly. Směs dusíme asi 15 minut. Po odstavení z ohně přidáme sójové klíčky, česnek, sůl, nastrouhaný zázvor a pokrájenou červenou papriku. Na talířích sypeme opraženými sekanými mandlemi.

 

Pohanka s brynzou  

Suroviny:

pohanka - zrno, brynza (čerstvý ovčí sýr), cibule, olivový olej, pažitka, sezamové semínko, sůl

Postup:

Propláchnutou pohanku uvaříme v osolené vodě. Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na oleji dozlatova. Na talíři pohanku promícháme se sezamovým semínkem, pokryjeme brynzou a osmahnutou cibulkou, posypeme pažitkou.

 

Tuňákové pesto s žitnými špagetami

Suroviny:

žitné špagety, konzerva tuňáka v olivovém oleji, petržel, sardelová pasta, bílý jogurt, olivový olej, citronová šťáva, sůl, mletý pepř

Postup:

V mixeru rozmixujte tuňáka, dvě lžíce oleje a sardelovou pastu (opatrně dávkujte, je aromatická). Do rozmixované směsi přidejte mletý pepř a bílý jogurt a zakapte citronovou šťávou. Do uvařených těstovin vmíchejte vzniklé tuňákové pesto a ozdobte petrželkou.

 

Pečený králík s fazolkami a bramborovými plátky

Suroviny:

králík, olivový olej, hořčice, cibule, nevyloupané stroužky česneku, brambory, mletá sladká paprika, kmín, mražené fazolky, sůl

Postup:

Omytého králíka osolte, potřete hořčicí a vložte na pekáč s cibulí a nevyloupanými stroužky česneku. Pečte za stálého podlévání vodou.

Brambory nakrájejte na plátky, osolte je, pokmínujte, některé posypte paprikou a na plechu je upečte v troubě. Na zpěněné cibulce poduste fazolky, které dochuťte rozetřeným česnekem a osolte.

 

Nastavovaná kaše

Suroviny:

hrnek jahel, hrnek pohanky, sójová omáčka Tamari, majoránka, česnek, cibule, olivový olej, sůl

Postup:

Spařené jáhly a propláchnutou pohanku nasypejte do vroucí osolené vody. Na tyto dva hrnky obilovin je třeba 5 - 6 hrnků vody. Vařte na mírném ohni 30 až 40 minut (občas promíchejte) s přiklopenou pokličkou. Pokrájenou cibuli osmahněte na oleji dozlatova a posypte uvařenou míchanou kaši. Ozdobte zelenou cibulovou natí a zakapejte omáčkou Tamari. Jako příloha se hodí kysané zelí.

2. varianta:

Kdo má rád sladká jídla, může uvařené jáhly s pohankou lehce omastit máslem a posypat skořicovým cukrem. 

 

Zapečené jáhly s rýží sypané oříšky

Suroviny:

rýže natural, stejné množství jáhel, sušené švestky nebo jiné ovoce, sójové mléko, med, ghee (přepuštěné vyčištěné máslo), kokosové lupínky, lískové oříšky

Postup:

Rýži uvařte do poloměkka, jáhly spařte 3x v sítku vařící vodou. Smíchejte rýži, jáhly, nakrájené sušené ovoce, med ( množství podle chuti), část rozdrcených lískových oříšků a kokos. Směs ve vymazané zapékací misce zalijte sójovým mlékem a zapečte. Podávejte přelité rozpuštěným ghee (nebo máslem) a posypané zbylými oříšky a kokosem.

 

Vločkový mozeček se žitnými plackami

Suroviny:

250 g ovesných vloček, 200 g cibule, 4 vejce, olivový olej, kari koření, petrželka, sůl, 300 g žitné mouky, 150 ml vody, drcený kmín

Postup:

Na oleji zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte předem namočené vločky a uvařte hustou kaši. Přidejte kari koření, sůl a vejce, míchejte až do zhoustnutí vajíček. Ozdobte petrželkou. K žitné mouce přidejte vodu, kmín a sůl. Z vypracovaného těsta vyválejte tenké placky, posypejte kmínem a na olejem vymazaném plechu pečte v teplé troubě.

 

Pečená hlíva ústřičná

Suroviny:

hlíva ústřičná, olivový olej, sůl, kmín

Postup:

Omytou hlívu ústřičnou potřeme olivovým olejem, okmínujeme, osolíme a naskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi 4O minut při teplotě 180°C. Můžeme zakápnout sójovou omáčkou. Podáváme s žitným nebo špaldovým pečivem.

 

Medová kuřecí prsíčka s bramborovými kroketami

Suroviny:

4 porce kuřecích prsíček, 3 polévkové lžíce medu, hrnek kozího mléka, lžička Solamylu, lžička Tamari (přírodní sójová omáčka), brambory, špaldová mouka, domácí vejce, sůl

Postup:

Med rozmíchejte v mléce, přidejte Solamyl a sójovou omáčku a do této směsi naložte kuřecí prsíčka na 24 hodin. Poté je osolte a opečte.

Brambory uvařené ve slupce oloupejte, prolisujte, smíchejte s moukou a pak k nim přidejte vejce. Z vypracovaného těsta tvořte kuličky, které rovnoměrně osmažte na olivovém oleji.

 

Šoulet - hrách a kroupy

Suroviny:

250 g neloupaného žlutého hrachu, 150 g ječných krup, velká cibule, olivový olej, česnek, majoránka, sůl

Postup:

Hrách namočte na 12 hodin do studené vody a uvařte bez soli do měkka. Kroupy máčejte pouze 2 - 3 hodiny a vařte také bez soli. Po uvaření smíchejte, přidejte lžičku majoránky, rozdrcený česnek a osolte. Na závěr přidejte osmaženou cibulku, promíchejte a nechte pod poklicí odstát. Jako příloha se hodí kysané zelí nebo okurka.

 

Mexické fazole

Suroviny:

půl šálku suchých fazolí, větší cibule, česnek, bobkový list chilli papričky, 2 lžíce oleje, rajská jablíčka

Postup:

Fazole zalijte v hrnci studenou vodou a nechte nejlépe přes noc bobtnat. Druhý den z nich vodu slijte a zalijte čerstvou vodou tak, aby byla 2 cm nad fazolemi. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, chilli papričky, utřený stroužek česneku, bobkový list a vše přiveďte k varu. 10 minut prudce vařte, pak zakryjte a nechte dusit asi 30 minut. Můžete dolévat vodou, aby fazole nebyly příliš suché. Po 30 minutách přidejte olej a vařte dalších 30 minut, dokud fazole nezměknou. Přidejte sůl a vařte ještě dalších 30 minut, celkem tedy vaříme 90 minut. Na malé pánvi rozpalte zbytek oleje, přidejte česnek, cibuli a osmahněte do změknutí cibule. Přidejte rajská jablíčka a ještě míchejte na ohni. Z hrnce s fazolemi po částech vybírejte fazole, přidávejte k rajčatové směsi a rozmačkávejte. Promíchejte směs se zbytkem měkkých fazolí.

 

Kuře jako kachna

Suroviny:

kuřecí špalíčky, kysané zelí, cibule, špaldová mouka, rýžové burisony, 1 vejce, máslo, kmín, prášek do pečiva bez fosfátů, černé pivo, sůl

Postup:

Omyté kousky kuřete osolte, pokmínujte, poklaďte máslem a krátce zprudka zapečte v troubě. Pak ho polijte černým pivem a za stálého podlévání pečte do měkka.

Mouku smíchejte s práškem do pečiva, osolte a s vejcem a vodou zadělejte husté těsto. Přidejte burisony, zformujte knedlíky a vařte v osolené vroucí vodě 20 minut. Podávejte s vařeným kysaným zelím.

 

Pohanka se zelím

Suroviny:

1 hrnek pohankových zrn, kysané zelí, sójová majonéza

Postup:

Pohanku propláchněte horkou vodou a uvařte podle základního receptu. Kysané zelí nasekejte nadrobno a připravte sójovou majonézu. Pohanku vložte do skleněné nebo porcelánové mísy, přidejte nasekané kysané zelí a sójanézu a lehce osolte. Směs promíchejte a podávejte jako jednoduché hotové jídlo.   

 

Pohanka s masem

Suroviny:

250 g pohanky, 1/2 l vody, 350 g kuřecího masa, 1 paprika, 1 cibule, sójová omáčka, olej, sůl

Postup:

Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli s kousky masa nakrájeného nejlépe na nudličky. Přilijte teplou vodu, přidejte nakrájenou papriku, osolte, dochuťte kořením podle vlastní chuti a přidejte 2 lžíce sójové omáčky. Maso nechte krátce podusit doměkka a smíchejte s připravenou pohankovou kaší. Můžete vmíchat sterilovaný hrášek a ještě chvíli nechte dojít na ohni.

 

Pohanka s brynzou

Suroviny:

pohanka zrno, brynza, cibule, olivový olej, pažitka, sezamové semínko, sůl

Postup:

Propláchnutou pohanku uvařte v osolené vodě. Drobně nakrájenou cibuli osmahněte na oleji dozlatova. Na talíři pohanku promíchejte se sezamovým semínkem, pokryjte brynzou, osmahnutou cibulkou a posypte čerstvou pažitkou.

 

Kořeněné brambory s květákem

Suroviny:

4-5 větších brambor, olej, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička mletého koriandru, 1/4 lžičky cayenského pepře, 1 najemno nakrájená chilli paprička, středně velký květák rozebraný na malé růžičky, česnek, sůl

Postup:

Ve slané vodě uvařte neoloupané brambory, oloupejte je a nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte do něj koření - kmín, koriandr, pepř a chilli. Nechte je zpěnit a poté přidejte květák a trochu vody a nechte několik minut dusit. Vložte brambory a ještě 2-3 minuty pokračujte za stálého míchání v dušení. Velmi dobře se tento pokrm připravuje v pánvi Wok. Osolte, opepřete, přidejte česnek a ještě přihřejte.

 

Indický květák

Suroviny:

květák, hořčičné semínko, kari, sladká a pálivá paprika, drcený kmín, pepř, sůl

Postup:

Květák omyjte a rozeberte na růžičky. Na oleji opražte hořčičná semínka, přidejte květák, kari, sladkou a pálivou papriku, kmín a pepř. Podlijte vodou a duste doměkka. Servírujte s žitným chlebem.

 

Bramborová kaše se zelím

Suroviny:

700g brambor, 250g syrového zeleného zelí, 100g másla, 6 jarních cibulek, 100 ml smetany nebo plnotučného mléka, sůl, pepř, špetka muškátového oříšku

Postup:

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Zelí nakrouháme a ve vyšší pánvi orestujeme na 50g másla cca 3-5 minut, dokud zelí nezměkne a jeho okraje nejsou dozlatova. Očištěné cibulky podélně rozkrojíme, nasekáme včetně zelené natě a přidáme k zelí. Opékáme další 2 minuty. Slité měkké brambory rozšťoucháme, přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Do hrnce s bramborovou kaší přimícháme zelí s jarní cibulkou a podáváme přelité zbylým rozpuštěným máslem samostatně nebo jako přílohu.

 

Bramborová kaše s treskou

Suroviny:

250g mražené tresky, 4 střední brambory, 200 ml smetany, 5 stroužků česneku, 1 bobkový list, špetka tymiánu, špetka mletého hřebíčku, 5O ml olivového oleje, sůl, pepř, 8 plátků chleba, 8 tenkých plátků ančoviček, čerstvý rozmarýn

Postup:

Mraženou tresku povaříme ve slané vodě. Brambory oloupeme a uvaříme nakrájené na kousky. V malém kastrůlku pomalu provaříme 7-10 minut ve smetaně plátky oloupaného česneku, bobkový list, tymián a hřebíček. Vyjmeme bobkový list a smetanu s česnekem rozmixujeme. Brambory zpracujeme na kaši, přidáme smetanu s česnekem, tresku rozebranou na malé kousky a šleháme 3 minuty. Ke konci šlehání tenkým pramínkem přiléváme olivový olej. Dochutíme solí a pepřem. Kaší potřeme opečené krajíčky chleba, ozdobíme rozmarýnem a plátkem ančovičky.

 

Jehněčí kuličky

Suroviny:

1/2 kg mletého jehněčího masa, kozí jogurt, chilli paprička, 50 g přepuštěného másla, koriandr, kardamom, kari, sůl, lžíce strouhaného zázvoru

Postup:

Maso smíchejte se zázvorem a 2/3 jogurtu. Osolte, okořeňte rozemletou papričkou, koriandrem,kardamomem a kari kořením. Vytvořte kuličky. Rozpusťte máslo, přidejte trochu horké vody a zbytek jogurtu. Do této směsi vložte kuličky a za stálého míchání je poduste. Na závěr kujičky zapečte v troubě na 250°C až do zhnědnutí.

 

Pikantní kapr s netradičním salátem 

Suroviny:

naporcovaný kapr, hořčice, pohanková mouka, kukuřičná strouhanka, citronová šťáva, mrkev, pastiňák, cibule, salátová okurka, zelený hrášek, sójanéza, pepř, olivový olej, nakládané okurky, sůl

Postup:

Jednotlivé porce kapra osolte, obalte v pohankové mouce, poté v hořčici našlehané s citronovou šťávou a solí, nakonec ve strouhance. Smažte na olivovém oleji.

Očištěný pastiňák a mrkev povařte a nakrájejte na malé kostičky. Přidejte jemně posekanou cibuli, okurky, zelený hrášek, olej, sójanézu, lžíci hořčice, sůl, pepř, citronovou šťávu. Vše promíchejte a nechte dvě hodiny v chladu uležet.

 

Bramboráčky s mozzarellou

Suroviny:

brambory, rajčata, mozzarela, pepř, sůl, olej

Postup:

Brambory řádně očistěte (nejlépe kartáčkem) a nahrubo je nastrouhejte i se slupkou. Přidejte sůl, pepř a tvořte malé placičky, které opečte na trošce oleje. Na každou placičku položte plátek rajčete a plátek mozzarelly. V troubě zapečte.

 

Rizoto s paprikami

Suroviny:

2 velké červené papriky, 2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku pokrájeného na plátky, rajská jablíčka, 2 bobkové listy, 1 1/2 šálku rýže, bazalka, čerstvě mletý pepř, sůl

Postup:

Papriky položte do lehce vymaštěného pekáčku a grilujte až se celé zbarví dočerna. Pak je přemístěte do porcelánové mísy a zakryté nechte dozrát, oloupejte je a nakrájejte na nudličky. V pánvi rozpalte olej, přisypte rajská jablka, česnek a smažte asi 5 minut. Poté přidejte papriky, bobkový list a zamíchejte. K zeleninové směsi přimíchejte rýži a 2-3 minuty povařte. Přilévejte horkou vodu a vařte tak dlouho, až rýže změkne a voda v ní zmizí. Měkkou rýži odstavte, dosolte, opepřete a zakrytou nechte ještě 10 minut stát. Ozdobte ji bazalkou.

Obdobně můžeme rizoto připravit s pórkem, žampiony i jinou zeleninou.

 

Krůtí maso na houbách

Suroviny:

plátky krůtího masa, sušené houby předem namočené, sójová omáčka Tamari, brambory, česnek, cibule, grilovací koření (bez glutamátu sodného), pórek, sůl

Postup:

Krůtí plátky naklepte, zakapejte sójovou omáčkou a nechte dvě hodiny odležet. Na osmahlou cibulku vložte maso, přidejte houby, podlijte vodou a duste doměkka.

Brambory nakrájejte na kousky, cibuli na kroužky, pórek na kolečka a vše smíchejte s nevyloupanými stroužky česneku. Promíchejte s olivovým olejem, grilovacím kořením a za občasného míchání pečte v troubě. Podávejte společně s pórkem povařeným v osolené vodě.

 

Rybí jehla s barmborovou kaší

Suroviny:

rybí filé, brambory, mléko, máslo, olivový olej, pažitka, červená a žlutá paprika, cibule, ředkvičky, pepř, sůl, citronová šťáva

Postup:

Rybí filé nakrájejte na kousky a nechte asi hodinu marinovat v oleji a citronové šťávě s pepřem. Na jehly střídavě napichujte rybí maso a kousky paprik. Poté je zprudka opečte na oleji. Podávejte s bramborovou kaší posypanou pažitkou a s mladými ředkvičkami podušenými s cibulkou na oleji.

Vyhledávání

Kontakt

BARTOŠOVÁ Jitka Podlesí V/5426 B
76005 Zlín
+420 776 070 840 IČ: 46192026