Angína

06.08.2011 14:23

 

Angínou označujeme zánět patrových mandlí. Angína je v podstatě zhoršená schopnost odstraňovat zachycené infekce a škodlivé látky. Organismus na tuto zhoršenou schopnost začne reagovat a snaží se tyto škodliviny zlikvidovat tvorbou hnisu, horečkou a aktivací imunitního systému.

Největší potíže vyvolávají právě mandle patrové. Časté jsou i potíže s nosohltanovou mandlí, její záněty a zvětšení způsobují problémy horních cest dýchacích(chronické rýmy, záněty dutin). Skryté, ale také velice časté jsou potíže s mandlemi u ústí Eustachovy trubice, která spojuje střední ucho s nosní dutinou. Dojde-li k jejímu zvětšení a zánětu, hlen se hromadí v Eustachově trubici a ta se hůře čistí, což vede k zánětům středního ucha a špatnému vyrovnání tlaku mezi uchem a nosem. Pro organismus je velice důležité, aby mandle správně plnily svoji funkci. Protože slouží k prvnímu záchytu infekcí a škodlivin v organismu, bývají často zasaženy ložisky z různých bakterií, virů a plísní a nález na nich bývá velice bohatý. Tyto chronické záněty a infekce způsobují nejčastěji viry, především EB virus, cytomegalovirus, herpetické viry. Zhoršují průchodnost lymfy v mandlích, dochází tak k její blokádě v mandlích a ty podléhají akutním zánětům.

Jedním z hlavních prostředků k detoxikaci mandlí je přípravek Angin spolu s přípravkem Antivex a podporou protivirové imunity přípravkem VelienDren, nebo VelienHerb. K velice účinné drenáži mandlí od ložisek v případě urputných, opakujících se a dlouhodobých infekcích je přípravek TonsilaDren. V mandlích se usazují běžně také těžké kovy ze zubních výplní, vzduchu, kouření a potravin. Přípravek Antimetal bude tedy také velice důležitou součástí k detoxikaci mandlí a zlepšení jejich odolnosti. Někdy může být důležitý a vhodnější přímo preparát Antimetal Pb - olovo, nebo Antimetal Hg - rtuť(především u těkých kuřáků, lidí bydlících blízko frekventovaných silnic a profesí, kde se člověk pohybuje v blízkosti výfukových plynů, Antimetal rtuť zase u lidí, kteří mají mnohokrát plombované zuby).

Dalí toxiny, které můžeme nalézt v mandlích patří mezi zooinfekce. Často je nutné využít přípravek Zooinf. Také streptokoky, stafylokoky apod. jsou častými obyvateli našich mandlí. Pomůžeme si přípravkem NoBacter a Kokplus.

Jednotlivé mandle patří mezi různé orgány. Nadřízeným orgánem pro patrové mandle jsou plíce. Proto na podporu mandlí používáme i přípravek RespiHerb spolu s RespiDrenem. Spolu s Anginem jsou na počátku detoxikace také velmi spolehlivým prostředkem. Během měsíce užívání se vyčistí celý Waldayerův okruh a zlepší se obranyschopnost celého organismu. Zbavíme se nutnosti brát často antibiotika a to je důležité především u dětí i dospělých, kteří často berou antibiotika i několikrát ročně, což zase zhoršuje dále imunitní systém. Antibiotika také přinášení problémy s množením plísní v organismu a ty následně znovu ucpávají lymfatické cesty, díky čemuž se zhoršuje obranyschopnost mandlí a tak se dostaneme do neustálého kolotoče braní antibiotik, abychom si aspoň trochu ulevili a následných opakovaných potíží, ze kterých se chceme vlastně antibiotiky vyléčit. Pokud patříte mezi ty, jejichž užívání antibiotik je častější než maximálně jednou ročně a i to je mnoho, dá se předpokládat, že i Vaše mandle budou zatíženy plísněmi. V takovém případě je vhodné ještě přidat preparát Candid.

Alternativou je sirupová verze, ale jen u některých přípravků jako je Abelia Centralis, Abelia Lymfatis, Abelia Solis. Tyto přípravky se dají používat i pro děti a nebo je dětem určena dětská řada Bambi a Bambiharmoni.

 

C.I.C. JOALIS:

          Abelia Immunitas - posílení imunity

          Angin - chronické angíny

          Antivex - virová zátěž

          Bambi Angin - časté angíny

          Imun - imunita

          ImunoHelp - imunitní systém

          Kokplus - gram pozitivní koky, streptokoky, angíny

          Lymfatex - lymfatický systém

          TonsilaDren - nosní mandle

          Vitavit - vitamíny

          Vitaton - vitamíny

MEDICINÁLNÍ HOUBY:

          MycoDetox

          MycoComplex imUNO

          BetaGlucan BIOcell

          Cordyceps

Vyhledávání

Kontakt

BARTOŠOVÁ Jitka Pacetluky 87
768 43 Kostelec u Holešova
+420 776 070 840 IČ: 46192026