Osteoporóza

09.03.2010 13:16

Osteoporóza je charakterizovaná úbytkem kostní spongie (trámčiny) především u žen v kategorii nad 60 let. Už po 50.roce věku se začíná u žen zrychlovat úbytek kostní hmoty, v případě že spongie onemocní, nebo je příliš zanesená toxiny, dochází k úbytku i dříve. K výraznému úbytku dochází především po vyhasnutí produkce estrogenů. V krvi bývá zvýšená hladina vápníku vlivem vyplavování tohoto prvku z kostní hmoty. Dochází také k úniku vápníku močí. Klasická medicína léčí toto onemocnění rehabilitací, doporučeno bývá zvýšit přísun vápníku, především z mléčných výrobků, a snížení množství cukru. Primární prevenci současná medicína nezná, sekundární prevencí je pohybová aktivita, zdravý životní styl a životospráva.

Podle detoxikační medicíny oproti názoru klasické medicíny je prevence možná. I v případě již vzniklé osteoporózy je možno pomocí detoxikace zpomalit či zastavit její postup. Je to především očista kostní tkáně, která musí být očištěna od infekčních ložisek, uložených těžkých kovů, pro kost je typická především častá přítomnost olova (olovo je např.ve výfukových plynech), které se během našeho života kumuluje mimo jiné v kostní hmotě. Mohou tam být pochopitelně také radioaktivní a chemické látky. Primárním přípravkem bude OsteoDren, který odstraní infekční ložiska. Na metabolismus vápníku mají vliv také přištítná tělíska a i v nich mohou být ložiska. Ta je potřeba pro zlepšení metabolismu vápníku odstranit přípravkem ThyreoDren a Metabol a správné využití vitamínů, především vitamínu D, podpoříme přípravkem Infovit, nebo Vitatone (ten můžeme užívat pravidelně) stejně jako Minemax s vápníkem. Je u nich zaručeno využití všech složek právě potřebnými tkáněmi, tedy i kostní hmoty.

Někdy se na velmi progresívní formě osteoporózy podílí vliv autoimunitního onemocnění. V tomto případě imunitní systém napadá toxicky zatíženou kostní hmotu a způsobuje v ní zánět, který má vést k odstranění toxických látek. Způsobuje to však změny v kostní hmotě, které mohou vést až k vážným zlomeninám dlouhých kostí, které se velmi špatně hojí. Tam je potřeba postupovat kromě čištění samotné kosti také přes řízení imunity v mozkových centrech. Preparát Autoimun.

Celkový stav hormonů srovnáme přípravky Regular, MenoHerb případně dalšími podle konkrétního stavu. Velký vliv na onemocnění má i stresu podléhající činnost nadledvin. Přípravek Streson uklidní rozbouřenou mysl a umožní nadledvinám regeneraci.

Doporučuji rozhodně omezit mléčné výrobky. Vápník se nachází všude na zeměkouli a není problém ho získat. Nachází se v dostatečném množství v mnohé zelenině, ovoci a celých zrnech. Problém je spíše správné využití vápníku, a to nám právě mléčné výrobky ztěžují vzhledem k nedobrému poměru fosforu a vápníku. Také nadměrný cukr zhoršuje vstřebávání vápníku. Cukr, ale i jiná denaturalizovaná strava, okyseluje prostředí těla a to není se životem slučitelné. Tělo proto využívá vápník na neutralizaci těchto kyselin a na uložení do kostní hmoty už nezbývá. Čím méně kyselinotvorné stravy budete jíst, tím lehčeji budete využívat vápník na jiných potřebných místech organismu.

Osteoporóza oslabuje kosti ve chvílích, kdy ztrácíte víru v dobro, ve svého partnera a v jeho lásku. Ve zralém věku není dobré mít očekávání, že se k Vám partner bude chovat stejně jako před lety. I on má své potíže, trápení a bolesti. Také své deprese. S čím větší láskou a dobrem se na lidi kolem budete dívat, tím silnější a pevnější bude základ (kostra) Vašeho života. Nebuďte nespokojené s tím, čeho jste zatím v životě dosáhly, a nenabírejte si úkolů, jako by Vám bylo třicet. Nenechte k sobě vstoupit myšlenky, že stáří je tady, už mě čekají jen nemoci a úbytek sil. Dívejte se s úsměvem a pozitivním životním rozhledem kolem sebe a uvidíte, kolik úsměvů a lásky Vám bude opětováno. A to je ten pevný pilíř stáří, o který se můžete opřít. Nevynucujte si lásku a berličku pro svojí kostru touto nemocí, naopak žijte, pohybujte se a očekávejte ještě mnoho zážitků i zkoušek, které Vy ale můžete zvládnout se životním nadhledem.

 

ČÍNSKÉ HOUBY:

          Maitake

          Cordyceps CS-4

C.I.C. JOALIS:

          Abelia Donnis - hormonální rovnováha žen

Abelia Spinalis - pohybový aparát, páteř, kosti, klouby

InfoDren KI - kosti

JointHelp - kosti, klouby

MenoHelp - menopauza

OsteoDren - kosti

Regular - hormonální rovnováha žen

Streson - stres, kondice

ThyreoDren - štítná žláza

Minemax - minerály

Vitavite - vitaminový komplex

Vitatone - vitaminový komplex

VITAMÍNY A MINERÁLY:

          Calcium karamely

          ExtraCal

          ExtraCal New

          KlimaLady

Vyhledávání

Kontakt

BARTOŠOVÁ Jitka Pacetluky 87
768 43 Kostelec u Holešova
+420 776 070 840 IČ: 46192026